Gå til hovedinnhold

Husker du internett i 1995?



Surfing med nettleseren Mosaic med sprakende modemlyd og ustabile ISDN-linjer. Vekker det minner?

Internett i internetts barndom imponerer ikke generasjonen som har vokst opp med YouTube og Facebook.

- Så tregt det går, var omkvedet blant ungdommene som i anledning den norske søkesiden Kvasirs 15 års jubileum fikk surfe på gamle nettsider på en tidsriktig Pentium 2-maskin med 14 tommers skjerm og 64 megabyte minne på Norsk teknisk museum onsdag.

De kom til verden da nordmenn for første gang kastet seg ut på world wide web.

Det var 60 ungdommer i 15-års alderen fra Kastellet skole på Nordstrand i Oslo som fikk æren av å prøve internett slik det var i året de ble født.

- Det virker litt mer tungvint, sier Karine Hoel og Karianne Fredenlund, begge 14 år, mens de studerer teksttunge nettsider med enkle illustrasjoner fra 1995.

- Bare det at man måtte ringe opp på telefonen for å få internett! sukker Karine.

Les hele saken i Nettavisen


Gå til Kvasir her. Les om Kvasirs historie på Wikipedia her.

Populære innlegg fra denne bloggen

22. juli-terroren - tre år etter

Minnemarkeringene direkte på Nettavisen fra klokka 10 her Slik er programmet for minnemarkeringene 22. juli 2014 - tre år etter terrorangrepene i 2011: Kl. 10:15 Minnemarkering i Regjeringskvartalet. Kl. 12:00 Gudstjeneste i Oslo domkirke. Kl. 16:00 Minnemarkering på Utøya. (Kilde: NTB) Statsminister Erna Solbergs program 22. juli 2014 AUF: Markering av 22. juli Web-TV Markering av treårsdagen direkte: Tidslinje Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya - en tidslinje: Sagt og skrevet: 22. juli 2014: - Mine helter nå er de blinde 22. juli 2014: Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya 21. juli 2014: - Fortsatt det fineste sted i verden 21. juli 2014: Vil se stedet der sønnen ble drept på Utøya for første gang 11. juli 2014: Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger 2. juli 2014: - Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya 3. juli 2014: 22. juli-terroren - tre år etter 1. juli 2014: Mange Utøya-foreldre føler seg glemt 16. juni 20

Paragrafer med en mørk historie

Historiker Johanne Bergkvist trekker inn et perspektiv i debatten om romfolk og tiggere mange skygger unna. Det gjelder vår nære historie med kriminalpolitikk mot fattigdom og den norske stats behandling av sine minoriteter. Mitt intervju med Bergkvist ble publisert i Nettavisen lørdag og utløste straks debatt i kommentarfeltet: "Det er sikkert fint å få spalteplass som historiker, men dette handler om et nåværende problem", skriver én. "Dette handler ikke om løsgjengeri, det er kynisk utnyttelse og slaveri", skriver en annen. Les saken her: - Historieløs tiggerdebatt Bergkvists brannfakkel er at hun trekker tråder fra forslaget om tiggeforbud nå til "Sigøynerparagrafen" som ble opphevet i 1956 og Løsgjengerloven som ble opphevet i 2006. Dette er paragrafer med en mørk historie. "Sigøynerparagrafen" har for eksempel en klar kobling til norsk og tysk raseteori og til nazistenes konsentrasjonsleire. Les også: Forslag om oppheve Løsgjengerl