Gå til hovedinnhold

Vurderer å sette inn gravemaskin på isen

Isen gjør det vanskelig å samle opp oljen fra forliset ved Hvaler.

Les hele saken i Nettavisen her

Har samlet opp 100 kubikkmeter olje

Kystverket la mandag klokka 10.40 ut denne statusrapporten etter oljesølet ved Hvaler. Se oppdatert info på Kystverket.no.

Kystvaktskipet KV ”Harstad” har vært i aksjon i hele natt, i et område vest for Jomfruland. Veiledet av det svenske overvåkningsflyet, som har oljedeteksjonsradar om bord, har KV ”Harstad” samlet opp oljeforurensning i området.

Den totale mengden oppsamlet olje er nå på over 100 kubikkmeter.

Det registreres fortsatt oljestriper på isen. Det innebærer at det ikke kan utelukkes at noe olje også flyter under isen. Det vil derfor kunne dukke opp olje på nye steder i tiden fremover

Kulde og is utgjør fortsatt en stor utfordring for oljevernaksjonen. Dette gjelder både for utstyr og mannskap (HMS). Det er derfor påkrevd å ta alle nødvendige sikkerhetshensyn.

Aktivitet i dag, mandag 21. februar:

Sjøopperasjonen:

De tre svenske oljevernfartøyene er igjen i innsats, etter korte vedlikeholdsstopp. KV ”Harstad” fortsetter å samle opp olje i området vest for Jomfruland. KV ”Ålesund” rekognoserer langs kysten nedover mot Arendal. De samler opp eventuell olje som de finner.

Havaristen:

Det er fortsatt ingen olje rundt havaristen.

Landoperasjonen:

IUA Østfold: De fire registrerte landpåslagene vurderes fortsatt som å være av en art som ikke krever aksjonering. Utover dagen vil IUA Østfold gjennomføre strandinspeksjoner for å sjekke om det er flere landpåslag.

IUA Vestfold: Gjennomfører befaring på Svenner. Hovedinnsatsen vil likevel være på Sandø – lokasjonen som foreløpig er mest påvirket av oljepåslag. Arbeidet med gravemaskin på lekter, for å få opp olje som har festet seg til isen, fortsetter.

Populære innlegg fra denne bloggen

22. juli-terroren - tre år etter

Minnemarkeringene direkte på Nettavisen fra klokka 10 her Slik er programmet for minnemarkeringene 22. juli 2014 - tre år etter terrorangrepene i 2011: Kl. 10:15 Minnemarkering i Regjeringskvartalet. Kl. 12:00 Gudstjeneste i Oslo domkirke. Kl. 16:00 Minnemarkering på Utøya. (Kilde: NTB) Statsminister Erna Solbergs program 22. juli 2014 AUF: Markering av 22. juli Web-TV Markering av treårsdagen direkte: Tidslinje Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya - en tidslinje: Sagt og skrevet: 22. juli 2014: - Mine helter nå er de blinde 22. juli 2014: Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya 21. juli 2014: - Fortsatt det fineste sted i verden 21. juli 2014: Vil se stedet der sønnen ble drept på Utøya for første gang 11. juli 2014: Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger 2. juli 2014: - Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya 3. juli 2014: 22. juli-terroren - tre år etter 1. juli 2014: Mange Utøya-foreldre føler seg glemt 16. juni 20

Paragrafer med en mørk historie

Historiker Johanne Bergkvist trekker inn et perspektiv i debatten om romfolk og tiggere mange skygger unna. Det gjelder vår nære historie med kriminalpolitikk mot fattigdom og den norske stats behandling av sine minoriteter. Mitt intervju med Bergkvist ble publisert i Nettavisen lørdag og utløste straks debatt i kommentarfeltet: "Det er sikkert fint å få spalteplass som historiker, men dette handler om et nåværende problem", skriver én. "Dette handler ikke om løsgjengeri, det er kynisk utnyttelse og slaveri", skriver en annen. Les saken her: - Historieløs tiggerdebatt Bergkvists brannfakkel er at hun trekker tråder fra forslaget om tiggeforbud nå til "Sigøynerparagrafen" som ble opphevet i 1956 og Løsgjengerloven som ble opphevet i 2006. Dette er paragrafer med en mørk historie. "Sigøynerparagrafen" har for eksempel en klar kobling til norsk og tysk raseteori og til nazistenes konsentrasjonsleire. Les også: Forslag om oppheve Løsgjengerl