Gå til hovedinnhold

Her er videoen som skal mobilisere grasrota

Kampanjen for å få USAs president Barack Obama gjenvalgt i 2012 ble innledet mandag med slagordet "It begins with us" og en ny video. Den røde tråden fra 2008, da Obamas valgkampstrateg David Axelrod bidro til imponerende grasrotmobilisering, er fortsatt synlig. "Politikk er enkeltpersoner som snakker med andre enkeltpersoner og gjør en forskjell", sier en av personene som opptrer i videoen. Hovedbudskapet er at folk skal bli med og bidra til at Obama blir valgt for fire nye år.

Les om startskuddet for Obama-kampanjen i Nettavisen her

USAs skadeskutte økonomi, høy arbeidsledighet og håpet om en rask vei ut av nedgangstidene opptar amerikanere flest.

For tre uker siden viste en meningsmåling utført for CNN at 50 prosent av amerikanerne synes Obama gjør en god god i Det hvite hus, en nedgang på 5 prosentpoeng siden en tilsvarende måling i januar. Hele 47 prosent av de spurte sier de ikke synes presidenten skjøtter sine oppgaver på en god måte.

Når det gjelder krigen i Libya har presidenten høstet kritikk for å trekke amerikanerne inn i en ny krig uten et klart mål.



Etter å ha ligget ute noen timer, var det også plenty med kommentarer på videoen fra YouTube-seerne. Her er et utvalg:

"Personally I think Hillary would have been a way better POTUS. She's got more balls than Obama and Biden combined."

"You can keep your Change,... I want RESTORATION. No More Warmongering".

"So where's my change? Since I voted for you in '08, I've lost my job and had my house foreclosed on. No more Democrats for me. At least with Bush I had a job".

Populære innlegg fra denne bloggen

22. juli-terroren - tre år etter

Minnemarkeringene direkte på Nettavisen fra klokka 10 her Slik er programmet for minnemarkeringene 22. juli 2014 - tre år etter terrorangrepene i 2011: Kl. 10:15 Minnemarkering i Regjeringskvartalet. Kl. 12:00 Gudstjeneste i Oslo domkirke. Kl. 16:00 Minnemarkering på Utøya. (Kilde: NTB) Statsminister Erna Solbergs program 22. juli 2014 AUF: Markering av 22. juli Web-TV Markering av treårsdagen direkte: Tidslinje Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya - en tidslinje: Sagt og skrevet: 22. juli 2014: - Mine helter nå er de blinde 22. juli 2014: Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya 21. juli 2014: - Fortsatt det fineste sted i verden 21. juli 2014: Vil se stedet der sønnen ble drept på Utøya for første gang 11. juli 2014: Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger 2. juli 2014: - Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya 3. juli 2014: 22. juli-terroren - tre år etter 1. juli 2014: Mange Utøya-foreldre føler seg glemt 16. juni 20

Paragrafer med en mørk historie

Historiker Johanne Bergkvist trekker inn et perspektiv i debatten om romfolk og tiggere mange skygger unna. Det gjelder vår nære historie med kriminalpolitikk mot fattigdom og den norske stats behandling av sine minoriteter. Mitt intervju med Bergkvist ble publisert i Nettavisen lørdag og utløste straks debatt i kommentarfeltet: "Det er sikkert fint å få spalteplass som historiker, men dette handler om et nåværende problem", skriver én. "Dette handler ikke om løsgjengeri, det er kynisk utnyttelse og slaveri", skriver en annen. Les saken her: - Historieløs tiggerdebatt Bergkvists brannfakkel er at hun trekker tråder fra forslaget om tiggeforbud nå til "Sigøynerparagrafen" som ble opphevet i 1956 og Løsgjengerloven som ble opphevet i 2006. Dette er paragrafer med en mørk historie. "Sigøynerparagrafen" har for eksempel en klar kobling til norsk og tysk raseteori og til nazistenes konsentrasjonsleire. Les også: Forslag om oppheve Løsgjengerl