Gå til hovedinnhold

Støtteerklæringene strømmer inn til bompengenekter Freddy


- Jeg vil ikke være med på dette lenger. Vi er blitt fanger i eget land, sier bompengenekter Freddy Voldstad fra Nøtterøy. Nå venter han på dommen fra tingretten etter å ha nektet å betale avgifter gjennom bomringen i Tønsberg i halvannet år.

Les saken i Nettavisen

Saken har skapt stort leserengasjement i kommentarfeltet og på sosiale medier.

«Dette burde absolutt spre seg, men er vi tøffe nok i dette landet til å stå imot bompengekåtskapen til politikere?», skriver Odd fra Øystese på Facebook.

«Helt enig i hans motstand mot bompenger, men det er sannsynligvis en håpløs kamp som han kommer til å tape», skriver Knut-Erik fra Gratangen.

«Dette må da koste dyrt? Purringer og inkassokrav blir mye dyrere i lengden...» skriver Sølvi bosatt på Skedsmokorset.

«EU har flere ganger sagt at den norske bompengesituasjonen ikke er lovlig», skriver Christoffer fra Stavanger.

«Det er ikke et land i verden som sperrer sine innbyggere inne på denne måten, sier han. Lurer på hvor mye av verden denne mannen egentlig har sett? Har da vært i land hvor bompengeavgiftene for å komme fra A til B er vesentlig større enn i Norge! Ta en tur fra Miami til Orlando i bil», skriver Steinar fra Fagerstrand.

Populære innlegg fra denne bloggen

22. juli-terroren - tre år etter

Minnemarkeringene direkte på Nettavisen fra klokka 10 her Slik er programmet for minnemarkeringene 22. juli 2014 - tre år etter terrorangrepene i 2011: Kl. 10:15 Minnemarkering i Regjeringskvartalet. Kl. 12:00 Gudstjeneste i Oslo domkirke. Kl. 16:00 Minnemarkering på Utøya. (Kilde: NTB) Statsminister Erna Solbergs program 22. juli 2014 AUF: Markering av 22. juli Web-TV Markering av treårsdagen direkte: Tidslinje Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya - en tidslinje: Sagt og skrevet: 22. juli 2014: - Mine helter nå er de blinde 22. juli 2014: Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya 21. juli 2014: - Fortsatt det fineste sted i verden 21. juli 2014: Vil se stedet der sønnen ble drept på Utøya for første gang 11. juli 2014: Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger 2. juli 2014: - Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya 3. juli 2014: 22. juli-terroren - tre år etter 1. juli 2014: Mange Utøya-foreldre føler seg glemt 16. juni 20

Paragrafer med en mørk historie

Historiker Johanne Bergkvist trekker inn et perspektiv i debatten om romfolk og tiggere mange skygger unna. Det gjelder vår nære historie med kriminalpolitikk mot fattigdom og den norske stats behandling av sine minoriteter. Mitt intervju med Bergkvist ble publisert i Nettavisen lørdag og utløste straks debatt i kommentarfeltet: "Det er sikkert fint å få spalteplass som historiker, men dette handler om et nåværende problem", skriver én. "Dette handler ikke om løsgjengeri, det er kynisk utnyttelse og slaveri", skriver en annen. Les saken her: - Historieløs tiggerdebatt Bergkvists brannfakkel er at hun trekker tråder fra forslaget om tiggeforbud nå til "Sigøynerparagrafen" som ble opphevet i 1956 og Løsgjengerloven som ble opphevet i 2006. Dette er paragrafer med en mørk historie. "Sigøynerparagrafen" har for eksempel en klar kobling til norsk og tysk raseteori og til nazistenes konsentrasjonsleire. Les også: Forslag om oppheve Løsgjengerl