Gå til hovedinnhold

Profetens Ummah: "PST driver heksejakt på oss"


- PST og pressen har drevet en heksejakt på oss de siste ukene.

Det var noe av budskapet da talsmenn for den norske islamistgruppen Profetens Ummah tirsdag holdt sin første pressekonferanse. På pressekonferansen sa talsmann Egzon Avdyli blant annet at hensikten med å kalle inn mediene er å stoppe eller legge en demper på hva de mener er spredning av løgner om gruppen. Avdyli sa at formålet med gruppen ikke er å radikalisere norske muslimer, men å jobbe for å spre islam og islamske lover.

Dette er et utdrag fra uttalelsen Avdyli leste opp på pressekonferansen i Oslo:

-Som muslimer bosatt i dette landet, mange av oss kanskje født og oppvokst her, har vi en rolle å spille. Muslimer er konfliktløsere og ikke konfliktbærere. Vår rolle i et hvert samfunn vil være å forby det onde og kalle til det gode. Dette vil innebære å opplyse folk om problemene som finnes  i samfunnet og verden generelt og oppfordre dem til å bli med for å komme til en løsning. Dette arbeidet har mange grener og en av dem er dialog og samtale med for eksempel ungdommene.

- Den siste tiden har vi sett at media med politiet og PST i spissen aktivt har sagt at trusselen fra islamister aldri har vært høyere i Norge enn nå. Dette bygger de blant annet på at noen muslimer har dratt til Syria, og frykten er at de skal få våpentrening og tilslutte seg al-Qaida og at de skal komme tilbake hit for å utføre et angrep. De bygge også på at de såkalte islamistene bare har blitt flere. Denne heksejakten som har funnet sted de siste ukene er startet av PST og er ikke basert på annet enn løgner. Myndighetene har sammen med PST vært enstemmige i å stoppe de radikale muslimene eller islamistene. Men vi spør dem fra hva? Begår de noen forbrytelse, noe straffbart, noe kriminelt? Muslimer som har tatt eller har meldt seg opp til jegerprøven blir mistenkt for å ha skumle hensikter etter endt kurs, selv om deltakerne selv har avvist dette. Andre blir beskyldt for å stå i ledtog med al-Qaida for å drive humanitært arbeid eller bare ved å donere litt penger til de som trenger det i Syria. Eller de som driver med klær og medisin ved grensene blir anklaget for å stå i ledtog med al-Qaida. Grete Faremo har vært veldig frampå med hvordan man kan vente en tiltale på de som kommer tilbake fra Syria selv om det er snakk om å drive humanitær hjelp og støtte. Det har ikke kommet fram at det er begått noen krigsforbrytelser der, tvert i mot, det er Bashar al-Assad (Syrias president. Red. anm) som begår forbrytelser. Samtidig har vi sett at de norske styrkene i Afghanistan har innrømmet drap på sivile uten at staten griper inn eller fordømmer dette. Så kommer det fram at norske styrker aktivt har provosert fram krig. En forfatter som intervjuet de norske styrkene sa at hun ble rystet over aggressiviteten til de norske styrkene. Venter det tiltale på disse, Grete? Elller er det medaljeutdeling og heltestatus som venter dem på Gardermoen? Så var det også snakk om ta fra de som har reist fra Syria statsborgerskapet. Dette begrunner de med at de har tilsluttet seg en utenlandsk hær Montro hvorfor ikke dette spørsmålet ble reist da en norsk jente meldte seg inn i den israelske hæren for å drive okkupasjon av det palestinske folket. Vi kan legge til grunn at dette skremselsbildet, malt av PST, ikke har noen grobunn i virkeligheten. De har faktisk sunket ned på et så lavt nivå når det gjelder å spre falsk informasjon og løgner og karikere oss og kalle oss kriminelle Det er på grunn av dette skremselsbildet om oss som gjør at sånne som Breivik han får forme seg og gjør det han gjorde. PSTs seriøsitet har sunket ned på et barnenivå der de fører sitt folk, det norske folk, bak lyset med denne misvisende informasjonen. Mon tro hvorfor ikke PST har tatt kontakt med oss. Ikke en telefon har de ringt til oss som er en så stor trussel mot det norske folk. Hvorfor har de ikke tatt kontakt  med oss? Det lurer vi på.

Populære innlegg fra denne bloggen

22. juli-terroren - tre år etter

Minnemarkeringene direkte på Nettavisen fra klokka 10 her Slik er programmet for minnemarkeringene 22. juli 2014 - tre år etter terrorangrepene i 2011: Kl. 10:15 Minnemarkering i Regjeringskvartalet. Kl. 12:00 Gudstjeneste i Oslo domkirke. Kl. 16:00 Minnemarkering på Utøya. (Kilde: NTB) Statsminister Erna Solbergs program 22. juli 2014 AUF: Markering av 22. juli Web-TV Markering av treårsdagen direkte: Tidslinje Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya - en tidslinje: Sagt og skrevet: 22. juli 2014: - Mine helter nå er de blinde 22. juli 2014: Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya 21. juli 2014: - Fortsatt det fineste sted i verden 21. juli 2014: Vil se stedet der sønnen ble drept på Utøya for første gang 11. juli 2014: Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger 2. juli 2014: - Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya 3. juli 2014: 22. juli-terroren - tre år etter 1. juli 2014: Mange Utøya-foreldre føler seg glemt 16. juni 20

Paragrafer med en mørk historie

Historiker Johanne Bergkvist trekker inn et perspektiv i debatten om romfolk og tiggere mange skygger unna. Det gjelder vår nære historie med kriminalpolitikk mot fattigdom og den norske stats behandling av sine minoriteter. Mitt intervju med Bergkvist ble publisert i Nettavisen lørdag og utløste straks debatt i kommentarfeltet: "Det er sikkert fint å få spalteplass som historiker, men dette handler om et nåværende problem", skriver én. "Dette handler ikke om løsgjengeri, det er kynisk utnyttelse og slaveri", skriver en annen. Les saken her: - Historieløs tiggerdebatt Bergkvists brannfakkel er at hun trekker tråder fra forslaget om tiggeforbud nå til "Sigøynerparagrafen" som ble opphevet i 1956 og Løsgjengerloven som ble opphevet i 2006. Dette er paragrafer med en mørk historie. "Sigøynerparagrafen" har for eksempel en klar kobling til norsk og tysk raseteori og til nazistenes konsentrasjonsleire. Les også: Forslag om oppheve Løsgjengerl