Gå til hovedinnhold

Filmregissør i lomma: Lær Videolicious på 1-2-3


Enten du har iPhone eller Android-telefon, kan Videolicious være verdt å sjekke ut om du trenger et lite program for rask videoredigering. Her skal du få noen tips.

Les mer og last ned på videolicious.com

Er du iPhone-bruker kjenner du kanskje til iMovie som app. Videolicious byr på noe av det samme, men er kanskje enda enklere.

Appen er lastet ned over 2 millioner ganger så langt og har fått god omtale.

Hovedpoenget er å kunne bruke bilder og videoklipp du har på telefonen eller brettet, pakke det sammen til en pen, liten snutt og få det ferdige resultatet på lufta fort. Stikkord er myke overganger, rolige panoreringer på stillbilder og bakgrunnsmusikk om du ønsker det.

Videolicious har også en funksjon for å legge inn kommentar eller en såkalt stand-up på videoen. Er du journalist, kan du ha nytte av å se Poynters instruksjon om hvordan denne funksjonen kan brukes her.

Som tilfellet er med video generelt, gjelder det å ha en gjennomtenkt plan for hva og hvordan du vil fortelle og et best mulig råmateriale. Stå støtt eller bruk et lite stativ på telefonen/kameraet når du filmer. Dropp helst panorering/tilting. Og god lyd er enda viktigere enn gode bilder, men du kan slippe unna med musikk.

Råmaterialet for din videosnutt kan være stillbilder eller video - eller begge deler. Det kan være opptak gjort med smarttelefonen, eller opptak tatt med annet kamera. Tjenesten Dropbox kan være kjekk å ha i tillegg for enkel tilgang til mapper med utvalgt råmateriale.

Videolicious får du som gratisapp, og den byr ikke på så mange med valgmuligheter i den versjonen. For eksempel får du bare laste opp ti stillbilder.

Når opptaket er gjort og tilgjengelig, leder appen deg gjennom redigeringsprosessen i tre trinn:
  1. Velg videoene og bildene du ønsker å inkludere i din film. (Her har du også en knapp som heter "endre", der du kan justere litt på posisjoneringen av bildet).
  2. Film deg selv og snakk om videoen og bildene i din film. (Og denne biten kan du selvsagt bare hoppe over).
  3. Velg en låt og legg den som bakgrunn - eller hopp videre. (Du kan her velge mellom ferdig temamusikk eller lydspor du har liggende, og her er det selvsagt ikke noe i veien for å ha et opptak klart og legge det som voiceover/speak bak videoen.



Det endelige resultatet kan deles i HD på Twitter, Facebook, YouTube eller via epost.

Her er mitt lille eksempel. Opptak gjort med iPhone i Chicago i september:



Vis hvordan noe skal gjøres. For eksempel, hvordan lage gode hamburgere. Denne er hentet fra Videolicious.com.



Se flere eksempelvideoer på Videolicioius.com her

https://videolicious.com/examples

Trond

Populære innlegg fra denne bloggen

22. juli-terroren - tre år etter

Minnemarkeringene direkte på Nettavisen fra klokka 10 her Slik er programmet for minnemarkeringene 22. juli 2014 - tre år etter terrorangrepene i 2011: Kl. 10:15 Minnemarkering i Regjeringskvartalet. Kl. 12:00 Gudstjeneste i Oslo domkirke. Kl. 16:00 Minnemarkering på Utøya. (Kilde: NTB) Statsminister Erna Solbergs program 22. juli 2014 AUF: Markering av 22. juli Web-TV Markering av treårsdagen direkte: Tidslinje Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya - en tidslinje: Sagt og skrevet: 22. juli 2014: - Mine helter nå er de blinde 22. juli 2014: Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya 21. juli 2014: - Fortsatt det fineste sted i verden 21. juli 2014: Vil se stedet der sønnen ble drept på Utøya for første gang 11. juli 2014: Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger 2. juli 2014: - Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya 3. juli 2014: 22. juli-terroren - tre år etter 1. juli 2014: Mange Utøya-foreldre føler seg glemt 16. juni 20

Paragrafer med en mørk historie

Historiker Johanne Bergkvist trekker inn et perspektiv i debatten om romfolk og tiggere mange skygger unna. Det gjelder vår nære historie med kriminalpolitikk mot fattigdom og den norske stats behandling av sine minoriteter. Mitt intervju med Bergkvist ble publisert i Nettavisen lørdag og utløste straks debatt i kommentarfeltet: "Det er sikkert fint å få spalteplass som historiker, men dette handler om et nåværende problem", skriver én. "Dette handler ikke om løsgjengeri, det er kynisk utnyttelse og slaveri", skriver en annen. Les saken her: - Historieløs tiggerdebatt Bergkvists brannfakkel er at hun trekker tråder fra forslaget om tiggeforbud nå til "Sigøynerparagrafen" som ble opphevet i 1956 og Løsgjengerloven som ble opphevet i 2006. Dette er paragrafer med en mørk historie. "Sigøynerparagrafen" har for eksempel en klar kobling til norsk og tysk raseteori og til nazistenes konsentrasjonsleire. Les også: Forslag om oppheve Løsgjengerl